MANGGA KING


MANGGA KING.. ini lah nama yang boleh aku berikan kepada buah mempelam ini buat masa ini...
tengok lah saiz buah itu dgn laptop aku yang berukuran 14''...

Aku mula-mula pun tak percaya berat buah mempelam ini boleh mencecah sehingga 1.55 KG... mungkin lebih.
huh ini makan sorang belum tentu habis...


So kepada sesiapa yang nak tempah anak pokok mangga ini .. cepat-cepat lah .. booking.. hehhehe...
Musim lepas pokok ni mengeluar kan buah lebih dari SERATUS biji..
Bayang kan kalau sebiji leh dapat 1.5kg.. kalau 100 biji X 1.5kg X Rm5 sekilo.. Tak ker dapat RM750 ..
Siapa nak bagi duit sebanyak tu kan ...

pokok mangga ni berbuah sekurang-kurangya 2 kali setahun..

wahh.. pelaburan yang menarik ni...
Aku dah test rasa isi buah mangga ni.. memang manis.. puas jugak lah aku makan...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

17 Response to "MANGGA KING"

  1. bujang bakal senang says:
    December 3, 2009 at 6:22 AM

    bpe sebijik ank benih mngga ni?

  2. bujang bakal senang says:
    December 3, 2009 at 6:24 AM

    bape ank benih ni?

  3. junaidi a.k.a hachiroku77 says:
    December 3, 2009 at 5:31 PM

    salam... bujang...
    best nama kau ... ok anak benih ni dalam proses tut dari pokok induk.. so harga akan di beritahu kelak.. tapi tak lebih dari RM20 lah sepokok...
    kalau nak oder boleh lah..

  4. bujang bakal senang says:
    December 4, 2009 at 2:31 AM

    oo..cam bes je.nak oder 1..komfem.

  5. junaidi a.k.a hachiroku77 says:
    December 4, 2009 at 5:39 PM

    ok terima kasih... nanti aku masuk kan nama kau dalam waiting list yer... boleh tahan gak lah oder sekaragn ni..

  6. bujang bakal senang says:
    December 4, 2009 at 11:36 PM

    thnkz..

  7. junaidi a.k.a hachiroku77 says:
    December 6, 2009 at 4:06 PM

    salam ..bujang.. macam na aku nak contact kau yer..? next week mungkin ada stock benih mangga king

  8. bujang bakal senang says:
    December 7, 2009 at 8:28 AM

    skrg kt jhr lagi.slps 18/12/ baru ada kt bangi.amik kt maep je r.k?ni no saye 0172880549

  9. junaidi a.k.a hachiroku77 says:
    December 7, 2009 at 6:13 PM

    ok2.. sekarng stok ada ada... dalam 10 pokok.. so leh lah datang ke maeps jer nanti

    apa alamat blog kau ye?

  10. bujang bakal senang says:
    December 11, 2009 at 8:03 AM

    tapak maep belah mne yek?seblh psr borong ke"?http://tarmus-tepitingkap.blogspot.com/

  11. junaidi a.k.a hachiroku77 says:
    December 11, 2009 at 5:40 PM

    jauh dgn pasar borong.. dia dekat jalan nak g putra jaya.. kalau dari pucung.. lepas bayar tol.. menuju ker bangi.kajang..Sebelah kiri ada nampak tapak jualan tu

  12. dahlan Says:
    January 3, 2010 at 7:31 AM

    Salam junaidi, sempat lgi ke booking sepokok mangga king nih? Kalau ok saya nak booking 2 pokok. Sya boleh ambil di serdang atau batu 9, kampung saya di bt 10. tk

  13. junaidi a.k.a hachiroku77 says:
    January 4, 2010 at 5:50 PM

    oic... datang ambik kat rumah saya lah senang dekat nanding

    call saya 017-2738213..

    tunggu dekat petronas NANDING

  14. muhammad says:
    January 22, 2010 at 7:29 PM

    nama saya najahuddin..berminat jgk dgn anak benih mangga tu..msukkan sy dalam list..dlm 3 pokok.. sy ddk raub pahang..tpi bleh je nk ambk kt area KL.. ni contact sy 012-9611420

  15. muhammad says:
    January 22, 2010 at 7:33 PM

    anak pkok mngga tu ada lg?..sy nk tempah 3 pokok bleh..sy ddk phng.. tpi skrg bljr kt KL..ni No sy..012-9611420 najahuddin

  16. mat says:
    May 19, 2011 at 7:51 PM

    Salam... Anak pokok mangga king ada lagi??? saya nk sepokok... kalau ada anak pokok mangga epal pn ok gak..
    mail saya kt mat_clnr@yahoo.com

  17. reyza rahizad says:
    April 2, 2014 at 7:13 PM

    Assalammualaikum
    Saya nak anak pokok ni..macam mana nak beli..saya tinggal di sg.buah bangi..kalau boleh nak dalam 4 pokok..
    0192170064..terima kasih

Post a Comment