ayam WHITE LEG HORN KER NI?

Ini sejenis lagi baka ayam yg ada kat reban aku.. tapi sekor jer lah ... ini pun aku mintak dengan kawan aku kat branang (zul branang) aku rasa ayam ni betina... dah dekat 3 bulan kot aku bela ayam ni... dari sumber-sumber yg dipercayai .. ayam ni adalah baka penelur WHITELEG HORN...Harap-harap betul lah ... tapi tak tahu lah mahu bertelur ke tidak ayam ni.... yer lah life dia dah jadi macam ayam kampung.. free range.... makan pun ikut suka dia jer... tapi setakat ni.. tak ada lah ayam ni kena penyakit apa-apa pun... iskkk.. kalau boleh tak mahu lah kena penyakin kan... so apa yg aku boleh buat just wait n see lah apa yg akan jadi pada ayam ni nanti...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "ayam WHITE LEG HORN KER NI?"

  1. Mama Kai says:
    November 1, 2009 at 10:40 PM

    Rupanye ada byk jenis ayam ye. Bila pi kedai tau beli ayam dan telur ayam, tp tak tau ayam ape:)
    Btw, saya and hubby doakan abg + kak Liza berjaya menjadi perintis agrofarm tempatan.
    Regard,
    LiL Kai Family

  2. junaidi a.k.a hachiroku77 says:
    November 2, 2009 at 1:14 AM

    thanks mama kai... nanti agak2 rasa nak makan ayam kampung cari lah liza...

Post a Comment